Ocak”, Kırıkkale'yi okuttu

 Ocak”, Kırıkkale

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte 7'den 70'e onlarca Kırıkkaleli kitap okudu.

FARKINDALIK YARATMA ADINA

UNESCO tarafından, bireylerin temel eğitimi hakkından yararlanmalarına vurgu yapmak amacıyla ilan edilen 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’nün böyle bir etkinlikle kutlayan Kırıkkale Ülkü Ocakları, her yaştan onlarca Kırıkkalelinin bir araya gelmesini sağladı. Yarım saat süren etkinliğe katılan 7’den 70’e, kadın erkek tüm Kırıkkaleliler, farkındalık yaratma adına farklı bir faaliyete imza attı.

ÜLKÜ OCAKLARI ÖNEMLİ BİR KURULUŞ

Program sonunda kısa bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Serkan Tunçbilek, “Okuma-Yazma yalnızca az gelişmiş ülkelerin değil, sanayileşmiş ülkelerin de sorunudur. Araştırmalar, Türkiye’de yaklaşık 4 milyon okuma yazma bilmeyen yetişkin olduğunu ortaya koyuyor. Sivil Toplum Kuruluşları bu soruna yönelik tüm Türkiye’de faaliyetler düzenleyip farkındalık yaratmaya çalışıyor. Ülkü Ocakları, eğitim ve kültür vakfı olarak önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu farkındalığı en etkili şekilde ortaya koyabilecek kuruluşların başında da Ülkü Ocakları gelir” dedi.

KİTABA ÖNEM VERMEYENLER GERİ KALIR

Kitaba önem vermeyen toplumların her zaman geri kalacağını vurgulayan Tunçbilek, Dünya Kitap Gününün 1996 yılından bu yana 100 ülkede kutlandığını da belirtti. “Okuma kültürünün kurumsallaşması için kamunun desteği olmalıdır” diyen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Serkan Tunçbilek, okuma kültürünün oluşması ve kurumsallaşması için kamunun destek olması gerektiğini; yazar, yayıncı ve sivil toplum kuruluşlarına devlet desteğinin mutlaka olması gerektiğini belirterek katılan herkese teşekkür etti.

YALNIZCA “PUSULA” KATILDI

Öte yandan, programa gazetemiz PUSULA haricinde basın kuruluşunun katılmaması da gözlerden kaçmadı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı